Cod „Manole”?

Mugur Isărescu

CNSAS spune că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR,  a colaborat cu Securitatea, sub numele de cod „Manole”

CNSAS a stabilit calitatea de colaborator al fostei Securități pentru guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Acesta ocupă funcţia de guvenator şef al BNR de 30 de ani.

CNSAR a trimis cauza la Curtea de apel București.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii susține că Mugur Isărescu i-a turnat pe diplomații străini cu care intra în contact la acea vreme, dar şi pe colegii de la Institutul de Economie Mondială, sub numele de cod „Manole”.

Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR, a declarat că poziţia BNR este că Mugur Isăresc nu a colaborat cu Securitatea.

„Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea. Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”, a declarat Adrian Vasilescu pentru Libertatea.

E o adeverință la dosar, mai are încă una în 2002 și încă una după 2002 prin care CNSAS confirmă sau admite că nu a fost colaborator al fostei Securități”, a explicat Vasilescu.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii susține că Mugur Isărescu i-a turnat pe diplomații străini cu care intra în contact la acea vreme, dar şi pe colegii de la Institutul de Economie Mondială, sub numele de cod Manole.

Credeţi că această informaţie nu exista şi până acum?

De ce credeţi că a fost scoasă pe „piaţă” acum? Nu cumva pentru că „cineva” doreşte ca un alt nene să ocupe funcţia aceea de la BNR, tocmai pentru a se facilita vânzarea CEC-ului?

Sursă foto: capital.ro