Cum arată noua consolă PS5

PS5

Sony a făcut cunoscut, pe Twitter, aspectul noii console PS5.

Aspectul final al consolei păstrează direcția trasată de controller-ul DualSense, cu linii curbe și o coloristică, în alb și negru. Noul motto ce va fi folosit în campaniile publicitare destinate consolei PlayStation 5 va fi simplu, însă la obiect: „Play Has Not Limits”.

PS5 este concepută pentru a sta în poziţie verticală, ceva neobişnuit până acum, pentru că ediţiile anterioare erau fabricate doar pentru orizontală. Excepţia a fost PS4, care se putea poziţiona şi pe orizontală şi pe verticală, cu ajutorul unui suport special.

Aşadar, PS5 este alb-neagră, stă în picioare şi are un aspect aerodinamic.

De asemenea, PS5 se va comercializa în două ediţii. Una clasică, ce cuprinde suport pentru disc şi alta care nu cuprinde aşa ceva, fiind pentru jocurile achiziţionate digital.

 

Prezentarea unor jocuri pentru PS5

Primul titlu intern pe care Sony l-a prezentat pentru PS5 a fost Spider-Man: Miles Morales de la Insomniac Games, acesta urmând să fie disponibil în sezonul de sărbători de iarnă al acestui an, odată cu noua consolă PlayStation 5.

A urmat un nou titlu dintr-o serie de calibru a celor de la Sony: Gran Turismo 7 de la Polyphony Digital, care readuce în prim plan modul Carieră single player care a consacrat aceste simulatoare auto de-a lungul timpului.

Apoi s-a continuat cu un nou titlu al seriei Ratchet & Clank.

Herman Hulst, noul conducător al studiourilor interne PlayStation Studios, a dezvăluit mai apoi un nou titlu exclusiv pentru PlayStation 5, de această dată dezvoltat de Housemarque (Resogun). Este vorba despre Returnal, un joc mult mai complex decât ne obișnuiseră cei de la Housemarque, ce pare să pună un accent important pe latura sa narativă, scriu cei de la jocuri.go4it.ro.