Dr. Streinu Cercel, demis ca urmare a declarațiilor aberante legate de izolarea bătrânilor

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel a fost înlocuit joi, 23 aprilie, din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19. Cercel a fost demis de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID 19 prin introducerea mai multor specialişti în boli infecţioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum şi înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din funcţia de preşedinte al acestei comisii”, se declară într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

 

Planul lui Cercel, ciudat!

Motivul demiterii profesorului dr. Streinu Cercel l-a reprezentat, fără doar și poate, propunerea sa cu privire la minivacanţa de Paşte, un plan propriu cu măsuri de combatere a răspândirii COVID-19 după expirarea stării de urgenţă, intitulat „Programul Vacanţa Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19”.

Printre măsurile prevăzute era vorba şi despre izolarea la domiciliu pentru trei luni a persoanelor de peste 65 de ani şi chiar extragerea din familii a acelor bătrâni care locuiesc cu membri de familie mai tineri şi cazarea lor la hoteluri rechiziţionate de stat!  Un plan de-a dreptul diabolic, ce nu are nicio legătură cu democrația, ci mai degrabă cu o perioadă neagră a istoriei omenirii.

Să-l iei pe pensionarul care a contribuit la bugetul de stat și să-l duci într-un loc împotriva voinței sale este un act brutal. Pensionarii au constituit și încă mai constituie o categorie socială împotriva cărora s-au luat cele mai drastice măsuri de așa zisa protecție împotriva infectării cu coronavirus.  Doar două ore de stat afară, timp în care pensionarii trebuie să se ocupe și de cumpărături, Biserici închise, iar peste astea să vină și măsurile aberante din acel program este prea de tot.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi seară, la Arad, că l-a demis pe profesorul Adrian Streinu-Cercel din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 pentru că a promovat un „plan de vacanţă” care nu se află în viziunea Guvernului.

Nu încerc acum să le iau apărarea celor de la guvernare, că nu merită, dar demiterea dr. Cercel din acea funcție era necesară, chiar dacă a venit destul de târziu. Poate că actualii guvernanți s-au gândit că au cam dat-o în bară cu închiderea Bisericilor pentru Sfintele Sărbători de Paște și că pierdeau mai mult capital electoral dacă o comiteau și cu Programul „Vacanța Mare”.

Totuși, și alți indivizi au creat panică în rândul populației cu declarați și fapte ciudate, dar nu au avut parte de experiențe neplăcute, ba chiar sunt apreciate în continuare.  În funcția de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 a fost numită Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Sursă foto: mateibals.ro