Lecții în fața televizorului

ISJ Prahova

Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în parteneriat cu postul de televiziune regional Valea Prahovei TV, a început difuzarea de lecții în cadrul programului „Școala TV”. Aceasta funcționează din data de 22 aprilie 2020, de luni pâna vineri, între orele 11 si 13.

Profesori și inspectori de specialitate au pregătit și vor prezenta materiale în vederea susținerii examenelor naționale de către elevii claselor a VIII-a și a XII-a, bazate pe programele de examen valabile în prezent.

Ele sunt adresate tuturor elevilor dar, cu precădere, celor care nu au acces la dispozitive precum calculatoare, tablete sau smartphone și care astfel, prin intermediul televiziunii, vor putea să se pregătească acasă, într-un mod asemănător colegilor lor.

Au fost și vor fi difuzate lecții de limba română, matematică, istorie, geografie, discipline socio-umane, fizică, chimie, biologie după un orar ce este transmis în școli și va fi promovat de către postul de televiziune partener, Valea Prahovei TV. Lecțiile vor continua cel puțin pâna la 15 mai 2020, în funcție de evoluția situației la nivel național. Ele pot fi accesate și de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.