PSD nu o să mai voteze Starea de alertă!

PSD nu votează Starea de alertă

În timp ce prin țările din preajma noastră, guvernele elimină restricțiile privitoare la teama de covid, Guvernul Orban se gândește să mențină starea de alertă și după 15 iunie!

Este tot mai clar că indivizii aceștia au interese pentru a păstra controlul asupra populației și să le provoace motive de teamă oamenilor.

Lumea, însă, a aflat cine finanțează Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dar și pe sursele de informare ale OMS-ului, așa că numai cine nu dorește nu vede legătura dintre Bill Gates și „pandemia” covid.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut anunțul despre Starea Guvernului Orban!

Să revenim pe meleagurile noastre și să precizăm că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, la Antena 3, că PSD nu votează prelungirea stării de alertă.

„Se continuă aceeași logică, venim, declarăm ce ne dorim, nu dăm explicații…nu venim cu perspective clare și intrăm în logica de amenințări cu amenzi și lumea să stea în casă sau să poarte mască, fără nici cea mai mică explicație.

Ar trebui să intre într-o logică de parteneriat cu cetățenii români și se explice lucrurile foarte clar, nu să vină cu prelungiri de stări de alertă.

Am vorbit cu mai mulți colegi și considerăm că în lipsa explicațiilor și a unei perspective clare sub nicio formă PSD nu va mai vota o stare de alertă.(…)

Vom contacta specialiști astfel încât decizia noastră finală să fie foarte bine argumentată.

Am dovedit că suntem un partid responsabil. Am votat cele două stări de urgență cât și starea de alertă, dar abordarea trebuie să fie altfel.

Nu înțeleg de ce nu începem o comunicare cu societatea civilă și cu niște explicații clare un parteneriat în care oamenii să înțeleagă exact ce îi așteaptă din punct de vedere al epidemiei și din punct de vedere economic.

Au trecut trei luni de zile. Am înțeles argumentele Guvernului și e cazul să iasă din logica electorală”, a spus Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Iată, așadar, o veste bună!

Ministrul Tătaru bagă, în continuare, frica în oameni!

Declarația lui Ciolacu vine în contextul în care ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că măsurile de restricție și amenzile impuse după data de 15 mai ar putea fi menținute și după trecerea celor 30 de zile decise inițial.

Tătaru argumentează că tot apar noi cazuri de îmbolnăviri de covid!

Omul acesta nu face altceva decât să producă „fake news”, pentru că acele „cazuri” au apărut ca urmare a creșterii numărului de teste efectuate.

Un raport simplu ar spune că acele creșteri de cazuri sunt aparente, nu realistice.

Numărul de cazuri raportat la numărul de teste indică, de fapt, o scădere a îmbolnăvirilor.

Dar nu e vorba nici de îmbolnăviri, pentru că mulți oameni testați și declarați pozitivi nu au simtome, însă testele ar indica faptul că ar fi purtători de virus!

Câtă imaginație!

Testele acelea, oameni buni, nu au o precizie prea bună în diagnosticare, cum spun chiar specialiștii în domeniu medical, ba chiar o imprecizie de 90%!

Pe asta se bazează guvernanții când iau decizii și vor din nou Starea de alertă? Dacă da, atunci ar trebui neapărat dați jos acești indivizi. Cine să vină, însă, în locul lor?

„Evoluția din aceste zile va decide dacă la nivelul Comitetului Național de Situații de Urgență se va decide prelungirea, sau nu, a stării de alertă. Dacă nu o sa mai fie stare de alertă înseamnă că avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Nouă ne trebuie o evaluare completă, iar  iunie nu cred că este data la care să nu mai prelungim această stare de alertă. Având în vedere și evoluția, iată că am avut și focare noi, încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat ministrul Nelu Tătraru.

Surse foto: cdep.ro și ms.ro