Restricţiile vechi şi noi!

Hale şi Pieţe Ploieşti

Ploieşteni, vedeţi pe unde intraţi în Hale, că vă iau paznicii la rost, invocând restricţii pentru „situaţia epidemiologică”!

 

În Halele Centrale din Ploieşti a fost, din nou, deviat accesul către incintă, restricţiile fiind ilogice şi enervante.

S-au instalat paznicii la fiecare cale de acces, care îi îndeamnă persoanele să intre în Hale doar pe la intrarea principală, ceea ce i-a revoltat pe mulţi dintre ploieşteni, justificat.

Totuşi, suprinde negativ tonul şi cuvintele pe care aceştia le folosesc atunci când direcţionează oamenii. Este ceva de genul: „băăăăă, nu ai voie pe aici! Prin faţă se intră”!

Ne gândeam să-i replicăm cum că faţa este cu mască şi nu se poate intra, dar am considerat că era mult prea greu pentru un astfel de individ să priceapă subtilitatea glumei.

Cu masca coborâtă sub bărbie, ronţăind dintr-un covrig crocant, paznicul rosteşte vorbele restricţioniste, cu o tonalitate brutală. Eşti uluit să vezi cum cineva care nu te cunoaşte se răsteşte aşa la tine.

Chiar aşa s-a ajuns să se comporte paznicii ăştia cu ploieştenii, în 2020? Este de netolerat şi de neiertat aşa ceva.

Acestea sunt măsurile de combatere a răspândirii covidului? Horor!

Au mai făcut paznicii ăştia de la Hale o astfel de eroare, prin primăvară, când strigau cât îi ţineau gura: „Distanţaţi-văăăăăă”! Bine, că nici procedura, de a se restricţiona accesul în Hale, nu ar fi de lăudat, că oricum există obligativitatea purtării măştii… minune în interiorul Halelor Centrale.

Dacă ai mască, de ce să mă obligi să intru doar pe o anumită uşă? A, nu e masca bună, nu protejează, din moment ce se încearcă distanţarea… distanţării? Atunci, să o dăm jos şi să ne comportăm normal. Ce spuneţi?

Pentru ce să se piardă timp dând roată Halelor, căutându-se intrarea principală, din moment ce ai mască şi ai atâtea uşi puse la dispoziţie?

Cât mai tolerăm asemenea derapaje de la lege?

Cu cât restricţionezi accesul într-o instituţie, cu atât se vor produce aglomerări. Şi, atunci, ce făcuşi măi nene măi? Din nou o decizie ilogică!

Totuşi, ce lege s-a adoptat acum prin care ne este restricţionat nouă acesul într-un spaţiu public, domnilor care i-aţi pus pe paznici la uşi?

Accesul în locuri publice nu poate fi restricţionat decât prin Lege, nu prin ordine sau decizii ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Conducera Halelor Centrale ar trebui să-şi dea demisia imediat, pentru că nu face altceva decât să bage spaima în oameni cu restricţiile astea inumane!